Kategorie

Je suchý šampon škodlivý pro vaše vlasy?

V následujícím článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o používání suchého šamponu.

Je suchý šampon škodlivý pro vaše vlasy?

Pokud jste závislí na suchém šamponu, jste na správném místě. Není nic tak úžasného a kouzelného, jako když díky těmto zázračným přípravkům vydržíte několik dní s neumytými, ale přesto svěžími vlasy. Otázkou však je, zda je suchý šampon vhodný k používání, nebo zda skutečně poškozuje vlasové folikuly a pokožku hlavy.  

 

Verdikt je na světě. Suchý šampon je pro vaše vlasy skvělý, pokud ho používáte správně. Mějte totiž na paměti, že suchý šampon ve skutečnosti nečistí vlasy tak důkladně jako tradiční šampon - pouze absorbuje přebytečný olej, aby prodloužil dobu mezi jednotlivými mytími.

 

 

Škodí suchý šampon pokožce hlavy a vlasům?

Jedním slovem ne, ale nezapomeňte: používejte, ale nepřehánějte to. Při umírněném používání může být suchý šampon i nadále vaším pomocníkem v péči o vlasy. Při příliš častém používání však může vést k problémům, konkrétně ke svědění a tvorbě lupů, poškození vlasů a potenciálně i k jejich vypadávání. Je to proto, že suchý šampon může časem změnit mikroflóru vaší pokožky hlavy. Jak k tomu dochází?

Suchý šampon ze své podstaty podporuje méně časté mytí, ale navíc může vést k tomu, že si člověk přestane vlasy a pokožku hlavy řádně mýt. V tomto případě dochází ke skutečným problémům. Suché šampony ve skutečnosti neodstraňují oleje, odumřelé kožní buňky, znečišťující látky a podobně. Stručně řečeno je "zakryjí" tím, že je absorbují. Pokud tedy nakonec nánosy nesmyjete, zůstanou na pokožce hlavy.

 

Nejde o to, že by suchý šampon byl špatný, ale o to, že suchý šampon nemůže navždy nahradit skutečný šampon. Jen buďte při mytí vlasů mimořádně pečliví, abyste se vyhnuli všem výše uvedeným problémům.

 

Výhody používání suchého šamponu

Jednoduše řečeno, suchý šampon funguje, což je přesně ten důvod, proč se dlouho těší oblibě. Nejenže obsahuje absorpční složky, které pohlcují přebytečnou mastnotu a oživují mastné prameny, ale také dodává vlasům objem a poskytuje rychlejší opravu než jeho tradiční protějšek, který se používá při mytí.

 

 

Alternativy suchého šamponu: Další způsoby, jak osvěžit vlasy

Nejlepší alternativa k suchému šamponu není žádné zasvěcené tajemství - možná to nezní jako nic moc, ale zdravé vlasy začínají zdravými vlasovými návyky a existuje nespočet produktů, které vám jich pomohou dosáhnout. Jen se ujistěte, že používáte to, co je vhodné pro váš typ vlasů.

Existují i další alternativy. Pokud jste nikdy neslyšeli o vlasovém tréninku, zde je jeho podstata. Jedná se o prodloužení doby mezi jednotlivými mytími a navrácení rovnováhy pokožce hlavy. Konečným cílem je pomoci "vycvičit" pokožku hlavy, aby produkovala méně oleje, a minimalizovat tak potřebu suchého šamponu nebo častého mytí.    

 

Používání spreje s mořskou solí může také osvěžit vlasy druhý a třetí den, podobně jako to dělá suchý šampon. Oleje na vlasy a dokonce i sprej na texturu jsou dalšími způsoby, jak dosáhnout stejného efektu.

 

 

Je tedy naprosto v pořádku používat suchý šampon, pokud ho používáte střídmě a správně. Suchý šampon není určen k tomu, aby navždy nahradil skutečný šampon, ale může prodloužit dobu mezi jednotlivými mytími, pokud se pravidelně vymývá. Kvalitní suchý šampon je dokonalým doplňkem vaší péče o vlasy.  

 

Související produkty
    1. Davines Oi Oil 50ml
      Davines Oi Oil 50ml
      -14%
      Cena před slevou: 524,00 Kč 449,00 Kč včetně DPH
    2. Dusy Envité Argan Oil serum 80 ml
      Dusy Envité Argan Oil serum 80 ml
      -20%
      Cena před slevou: 335,00 Kč 267,00 Kč včetně DPH
    3. Loreal Tecni.Art Morning after dust dry shampoo 200 ml
      Loreal Tecni.Art Morning after dust dry shampoo 200 ml
      -26%
      Cena před slevou: 390,00 Kč 288,00 Kč včetně DPH
    4. Dusy Style Sea Salt spray 200ml
      Dusy Style Sea Salt spray 200ml
      335,00 Kč včetně DPH
    5. Indola Texture Salt Spray 200ml
      Indola Texture Salt Spray 200ml
      239,00 Kč včetně DPH
    6. Indola Texture spray 300ml
      Indola Texture spray 300ml
      249,00 Kč včetně DPH